Prof. dr. sc. Bojan Jerbić

Predavanje prof. Jerbića lani je bilo jedno od najzanimljivijih uopće, na kojem je samo nedostajalo da prof. Jerbić počne pričati s robotom koji je pisao po ploči. Jasno Vam je: Bojan Jerbić jedan je od najjačih stručnjaka za robotiku!

Dr. Bojan Jerbić redoviti je profesor Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu, na Zavodu za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava.  Predaje kolegije iz područja projektiranja automatskih sustava, umjetne inteligentne, robotike i inženjerskog računarstva.
Znanstvena istraživanja provodi u području umjetne inteligencije u robotici, osobito biheviorističkih problema. Bavi se istraživanjem i razvojem inteligentnih modela upravljanja višeagentskim robotskim sustavima, interakcijom robota i ljudi i modelima robotske svijesti. Usavršavao se u Sjedinjenim Američkim Državama, a zajedno sa svojim suradnicima kontinuirano surađuje s mnogim europskim sveučilištima. Objavio je više od sto znanstvenih i stručnih radova, tri knjige, sudjelovao u deset istraživačkih projekata i više od 20 industrijskih projekata. Održao je tridesetak pozvanih predavanja u zemlji i inozemstvu. Trenutno je voditelj dvaju istraživačkih projekata pod nazivom "ACRON - A new concept of Applied Cognitive RObotics in clinical Neuroscience, HRZZ" i " RONNA-Robotska Neuronavigacija, Europski fond za regionalni razvoj", kao i voditelj EU infrastrukturnog projekta ”CRTA – Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije”.
Član je uredničkog odbora uglednih časopisa "International Journal of Simulation Modeling" i  "Transactions of FAMENA". Također, član je Hrvatskog društva za robotiku, tajnik Odjela sustava i kibernetike Akademije akademije tehničkih znanosti Hrvatske i član Znanstvenog vijeća za tehnološki razvoj Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Na vrh