Prijave za radionice i kviz na Festivalu Znanosti - Sinj

T. Portada i Z. Mlinarić: Analizom pogodi koja je sol u vodi!

Pretprošle smo godine na Festivalu znanosti – Sinj kao novost uveli radionice iz kemije za srednjoškolce pod naslovom Analizom pogodi koja je sol u vodi!. Više o njima možete pročitati u ovom dokumentu ili se raspitati kod kolega koji su na njima sudjelovali. Radionice su izazvale veliko zanimanje polaznika i pokazale su se kao pun pogodak. Zato smo ih prošle godine pa tako i ove podigli na razinu natjecanja većega broja polaznika, s vrijednim nagradama za troje pobjednika!

Tijekom prva četiri dana Festivala znanosti – Sinj, od utorka 19. do četvrtka 21. studenog, od 14 do 17 sati, u kemijskoj učionici Franjevačke klasične gimnazije u Sinju održat će se po jedna radionica, svaki dan za novu skupinu od 15 učenika trećih ili četvrtih razreda bilo koje srednje škole. Četvero najboljih učenika u skupini plasirat će se među 12 finalista koji će se u petak poslijepodne okušati u finalnoj radionici. Pobjednici će biti nagrađeni novčanim nagradama od 1500, 1000 i 500 kuna za prvo, drugo, odnosno treće mjesto.

U radionicama mogu sudjelovati i učenici koji su sudjelovali prošle godine ako još uvijek pohađaju srednju školu. Za sudjelovanje se treba prethodno prijaviti putem obrasca na stranici:


Prijave se zaprimaju do popunjavanja slobodnih mjesta. Ako učenici imaju vlastitu kutu i/ili zaštitne naočale, poželjno je da ih sa sobom ponesu na radionicu. Za sudjelovanje u radionici nije potrebno imati dodatna znanja i vještine iz kemije povrh onih koje se uče u redovnoj srednjoškolskoj nastavi jer će voditelji radionice sve što je potrebno objasniti, pokazati i pomagati na licu mjesta. Ipak, učenici koji to žele, mogu povećati svoje izglede da uđu u završnicu tako da prouče zadatak radionice, detaljno opisan na prvih 11 stranica ovog dokumenta.


Vidimo se na radionici i natjecanju i... sretno!


Znanstveni kviz za srednjoškolce na Festivalu znanosti - Sinj

Znanstveni kviz na festivalu namijenjen je svim srednjoškolcima, bez obzira na mjesto prebivališta ili mjesto škole (dakle, nije ograničen na Cetinsku krajinu u nijednom smislu). Područja kviza su prirodne i tehničke znanosti. Nagrade na kvizu su 3000, 2000 i 1000 kuna za prva tri mjesta, te paket popularnoznanstvenih knjiga u protuvrijednosti oko 1000 kn za svako mjesto.
Za sudjelovanje na kvizu na Festivalu Znanosti - Sinj treba se prijaviti putem obrasca na stranici:


Uz prijavu, potrebno je slijedeće:
  • Biti učenik/učenica srednje škole
  • Biti brz, jer je broj sudionika ograničen na 30, a rok prijave 22. studenog, 23:59
  • Pojaviti se 23. studenog 2019. u 18:00 sati u Alkarskim Dvorima (dvorana, 1. kat) u Sinju
  • Instalirati aplikaciju Kahoot
  • Imati pristup internetu (ako nemate, već ćemo nešto smisliti)
  • Napuniti bateriju pametnog mobitela (ako zaboravite... e pa nemojte)
  • Znanje i dobra volja
Za Kviz ćemo koristiti aplikaciju Kahoot, koju ćete instalirati na mobitel prije početka kviza.

Vidimo se na Kvizu i sretno!!!

Na vrh