Maja Marasović rođena je 1986. godine u Splitu. Nakon 5. gimnazije "Vladimir Nazor" u Splitu upisuje preddiplomski studij kemije na Kemijsko tehnološkom fakultetu u Splitu, gdje je trenutno na diplomskom studiju, smjer biokemija i organska kemija.

Kroz dosadašnji studij ostvarila je prosječnu ocjenu svih ispita 4.95. Dobitnica je tri (3) Rektorove nagrade Sveučilišta u Splitu za izvrsno studiranje. Godine 2009. pobijedila na regionalnom natjecanju Fame Lab (međunarodno natjecanje u popularizciji znanosti) u Splitu, kao i na razini Hrvatske u Zagrebu, i po mišljenju žirija i po mišljenju publike. Na međunarodnom natjecanju u Cheltenhamu (Velika Britanija) pobijedila je po glasovima publike i osvojila je drugo mjesto po mišljenju žirija.

Tema je i naslov rada: "Kako do komplimenta na jednostavan način", a kroz temu se na jednostavan i zanimljiv način (3 minute i bez računalnih pomagala) obrađuje pitanje zašto neki ljudi stare brže od drugih, kako slobodni radikali utječu na proces starenja i kako se jednostavna rješenja iz prirode mogu iskoristiti da se uspori taj kemijski proces.

U akademskoj godini 2009./10 dobitnica je Top Stipendije. Aktivno se bavi 15 godina plesom (klasični i jazz balet), gdje i danas pleše, ali i podučava plesu mlađe naraštaje, stvarajući i vlastite koreografije.